Hitta en bra och billig flyttfirma

Hur hittar man en bra och billig flyttfirma som också är seriös och duktig? Ja, det är den stora frågan som alla som står inför en flytt ställer sig. Här kommer våra bästa tips och råd.

Jämför offerter från flera flyttfirmor
De bästa du kan göra när du har bestämt dig för att anlita en flyttfirma är att ta in offerter från flera olika företag och i lugn och ro jämföra dessa. Priset är självklart en avgörande faktor vid val av firma. Hur mycket din flytt kommer att kosta beror på många olika saker. Först och främst handlar det om hur mycket möbler och saker du har och hur långt du ska flytta – kolla dödsboröjning i Malmö. Tänk också på att upplysa flyttfirman om saker du har i förråd, vind och källare för att få ett korrekt

Tejpa ihop flyttlådor

pris. När det kommer till körsträckan kan man enkelt säga att ju längre du flyttar desto dyrare kommer flytten att bli. De flesta flyttfirmor tar ett milpris på flytten.

Andra faktorer som påverkar priset på flytten är om du har tunga, otympliga och ömtåliga saker. Ett piano eller ett kassaskåp vill de flesta flyttfirmor ha lite mer betalt för att flytta. Detsamma gäller ljuskronor och värdefulla konstföremål. Även dag och tid för flytten påverkar priset. Det är normalt billigare att flytta på vardagar under kontorstid och dyrare att flytta på helger och kvällar. Bor du i en lägenhet högt uppe i ett hyreshus eller ett bostadsrättshus och det saknas hiss i fastigheten tar också de flesta flyttfirmor mer betalt. Det innebär helt enkelt mer jobb för flyttpersonalen att gå i trapporna. Det tar också längre tid.

Vill du att flyttfirman ska packa ner alla dina saker i flyttlådor kommer de också att ta ett högre pris. Du kan alltså spara in en hel del genom att packa ner ditt bohag i flyttkartongerna själv. De flesta flyttföretag erbjuder kartonger kostnadsfritt. Här är det dock viktigt att se vilken typ av försäkring som flyttfirman har. Väljer du att packa ner sakerna själv kan det i vissa fall vara så att firmans försäkring inte täcker eventuella skador under transporten.

Vad tycker flyttfirmornas tidigare kunder?
När du har jämfört de olika flyttfirmornas offerter och valt vilket företag som ska få hjälpa dig med din flytt är det också bra att ta redan på hur företagets tidigare kunder upplevt företaget. Ibland har företagen kundrecensioner på sina webbplatser. Du kan också hitta information från tidigare kunder på olika jämförelsesidor på nätet. Ett annat sätt att ta reda på om flyttfirman är bra är att fråga runt bland vänner och bekanta och se om de har någon erfarenhet av firman.